5 мита за матраците - РАЗВЕНЧАНИ

5 мита за матраците - РАЗВЕНЧАНИ
14 юли 2021

Събрахме най-често срещаните митове свързани с употребата на матраци и ги развенчахме, в името на правилната и удобната употреба от всеки клиент.

 

1.Подменяйте матрака на всеки 8 години – ГРЕШНО! 

 

– истината е, че животът на матрака може да варира доста в зависимост от това как се грижите за него, как спите и колко често го въртите. Гледайте на матрака като инструмент за добър сън. Също както чифт качествени маратонки, които ви помагат да тичате по-бързо и да се предпазите от травми, така и един качествен матрак осигурява по-добър и по-здравословен сън. Ще усетите кога е време да смените своя матрак, по това как се чувствате като се събудите сутрин.

 

2.Твърдият матрак е най-подходящият избор за проблеми с гърба – ГРЕШНО! 

 

– за да се намалят болките и дискомфорта и за да помогнете на тялото си да се отпусне и да премине в режим на възстановяващ сън, се нуждаете от матрак, който да ви осигури добра опора и комфорт в позицията, която предпочитате за сън. Като цяло има три категории на твърдост: 

 

Меки матраци, които следват извивките на тялото идеално, но не успяват да осигурят добра опора на цялото тяло.

 

Средно твърди матраци, които при повечето хора успяват да задоволят нуждите за удобство и опора еднакво добре и облекчават натискът в точките на напрежение по цялото тяло.

 

Много твърди матраци, които осигуряват отлична опора на тялото, но пък не успяват да задоволят нуждата от комфорт и могат да доведат до неудобство или дори болка в тялото в точките на натиск.

 

3.Правилният матрак ще предотврати изцяло въртенето и наместването по време на сън – ГРЕШНО!

 

– бебетата започват да се въртят и местят по време на сън още след 4-месечна възраст, а до достигане на зряла възраст започваме да се въртим до 75 пъти на вечер – без значение дали е леко помръдване или цялостна промяна на позицията за сън. 

 

Цялото това въртене и местене се случва натурално по различни причини: за да намалим натиска в определена точка от тялото, за да намалим напрежението в гърба и ставите, или за да постигне по-добър комфорт. Добрият матрак намалява въртенето през нощта като намалява напрежението в точките на натиск на тялото и ни помага да се насладим на по-дълбок и възстановяващ сън.

 

4.Новият ви матрак трябва да ви осигури перфектен комфорт още от първата вечер – ГРЕШНО!

 

– повечето хора имат нужда от поне месец, за да свикнат напълно с нова повърхност за сън. Като се има предвид колко дълго време прекарваме в леглото за всеки 24 часа, не е изненадващо, че мускулите и ставите ни имат памет за това как да намерят най-комфортното място на матрака. 

 

5.Купете матрак с възможно най-дългата гаранция – ГРЕШНО! 

 

– гаранцията на матрака не се отнася до това колко дълго той ще бъде годен за употреба. Гаранцията покрива дефекти, произтичащи от изработката и използваните материали и както при всеки един продукт, който се използва ежедневно, матракът ще започне да показва признаци на износване преди края на гаранционния период. Преди да закупите матрак прочетете внимателно условията за гаранция, но цялостно разликите между гаранционните условия при различните производители са минимални.

 

Представяме ви режимa за сън на 10 успешни известни личности.

прочети още

Качественият сън е от огромно значение за децата

прочети още

Цялостна система за комфортен и спокоен сън

прочети още

Лайка за успокоение и по-качествен сън

прочети още

Пролетната умора се дължи на промяна в съотношението между тъмната и светлата част на денонощието и връзката им с хормоналния баланс.

прочети още

Температурата в стаята, в която спим влияе върху качеството и продължителността на съня.

прочети още

Лавандула за релаксация и спокоен сън

прочети още