Предимствата на боксспринг леглата

Предимствата на боксспринг леглата
26 май 2021

Думата “боксспринг” буквално означава пружина в кутия. Легла от този тип се състоят от твърда основа, под формата на кутия с пружинно ядро. Така дори най-долната част на леглото придобива ортопедични свойства допринасящи за цялостния комфорт. 

 

Главните цели на основата са:

  • да повдигне височината на матрака, като улесни сядането и ставането;
  • за поглъщане на първоначалната тежест и намаляване на износването на матрака;
  • да създадете плоска и твърда конструкция, върху която да се постави матракът;
  • да осигури вентилация и да позволи на влагата в тялото да излезе, предотвратявайки появата на плесен.

Върху тази основа се поставя матрак, а най-отгоре - топ матрак, за максимално удобство по време на сън. 

 

За разлика от обикновените легла с подматрачни рамки и матрак, тази цялостна система се състои от няколко нива на комфорт, които осигуряват стабилна опора и правилна позиция на тялото.

 

Различните модели боксспринг легла могат да предлагат и различни екстри като вградени чекмеджета за багаж или моторно повдигане на някои области от тялото. Също така, някои модели предлагат възможността за два отделни матрака, което осигурява персонален комфорт на двойки, които имат различни предпочитания за твърдост на матрака.

 

Освен всичко друго, боксспринг леглата са със стилен дизайн, който чудесно пасва на всеки интериор. Друга съществена разлика с класическите легла е, че основата и матракът на боксспринг леглото са тапицирани с дамаски като велур, кадифе, еко кожа, както и луксозен текстил. Този тип легла имат и тапицирани табли, с различни дизайни, които завършват перфектно визията на леглото.

 

Боксспринг леглата са особено популярни в САЩ и скандинавските страни. На нашия пазар тази цялостна система не е съвсем позната, но е все по-предпочитана, заради своето удобство и стабилност.

 

Разгледайте боксспринг леглата на Хармонт тук: https://www.karla.bg/boxspring-beds-harmont.html

 

Представяме ви режимa за сън на 10 успешни известни личности.

прочети още

Кои са най-често срещаните митове свързани с матраците? Научете важна информация, която ще ви помогне да избирате правилно и използвате оптимално вашия матрак.

прочети още

Качественият сън е от огромно значение за децата

прочети още

Лайка за успокоение и по-качествен сън

прочети още

Пролетната умора се дължи на промяна в съотношението между тъмната и светлата част на денонощието и връзката им с хормоналния баланс.

прочети още

Температурата в стаята, в която спим влияе върху качеството и продължителността на съня.

прочети още

Лавандула за релаксация и спокоен сън

прочети още