Колко сън ни трябва, за да сме успешни? 

Колко сън ни трябва, за да сме успешни? 
3 септември 2021
Представяме ви режимa за сън на 10 успешни известни личности.
 
Що се отнася до постигането на успех в живота, сънят играе голяма роля за това да сме отпочинали и да сме готови да се справим с предизвикателствата на деня. Но макар експертите да казват, че възрастен трябва да си почива между 7 и 9 часа всяка вечер, някои от най-успешните хора в света не спазват този съвет, като прекарват много по-малко време в сън, отколкото се препоръчва.
 
За да разберем по-добре кой пести от сън и кой не, решихме да разгледаме навиците на десет изключително успешни хора. Хората, които сме подбрали варират от политици до спортни звезди и изпълнителни директори на огромни компании, което гарантира, че получаваме представа за рутините на разнообразна група от лидери.
 
Илон Мъск 
Изпълнителен директор на Tesla и SpaceX
Количество сън през нощта: 6 часа (от 1:00 до 7:00)
 
Тим Кук
Изпълнителен директор на Apple
Количество сън през нощта: 7 часа (от 21:30 до 4:00)
 
Опра Уинфри
Телевизионна личност и медиен магнат
Количество сън през нощта: 8 часа (от 22:00 до 6:00)
 
Доналд Тръмп
Бизнес магнат, 45-тия президент на САЩ
Количество сън през нощта: 3 часа (от 1:00 до 4:00)
 
Серена Уилямс
Професионална тенесистка
Количество сън през нощта: 7 часа (от 12:00 до 7:00)
 
Ричард Брансън
Основател на Virgin Group
Количество сън през нощта: 5-6 часа (от 12:00 до 5-6:00)
 
Бил Гейтс 
Основател на Microsoft
Количество сън през нощта: 7 часа (от 12:00 до 7:00)
 
Барак Обама
Политик, 44-тият президент на САЩ
Количество сън през нощта: 6 часа (от 1:00 до 7:00)
 
Виктория Бекъм
Моден дизайнер и бивша поп звезда
Количество сън през нощта: 5.25 – 6.5 часа (от 12-1:00 до 6.15-6.30)
 
Крис Дженър
Телевизионна личност и медиен магнат
Количество сън през нощта: 7 часа (от 22-23:00 до 5:00)
 
Както се вижда от нашия списък, това е една група от успешни хора с широк спектър от навици за сън. Интересено е как някои от тях издържат с много малко сън, особено Доналд Тръмп (3 часа) и Ричард Брансън (5-6 часа). От друга страна, имаме има и такива, като Опра Уинфри (8 часа), Серина Уилямс (7 часа) и Бил Гейтс (7 часа), които определено се придържат към съвета на експертите за сън между 7 и 9 часа.
 
Любопитно е, че всички от изброените известни личности са ранобудни, като никой от тях не става след 7 часа сутринта. Тук бихме могли да отбележим, че в поговроката „рано пиле – рано пее“ има голяма доза истина. Що се отнася до часа за лягане – виждаме по-голямо разнообразие. Някои от тези успешни хора предпочитат да си легнат по-рано, като Тим Кук (21:30 ч.) и Опра Уинфри (22:00 ч.); а други като Доналд Тръмп, Илон Мъск и Барак Обама си лягат доста късно.
Разглеждайки списъка с известните имена и техните модели на сън, става ясно, че не всички от тях се придържат към съвета на експертите, като само половината от списъка си набавят 7-9 часа сън всяка вечер. Но как си набавят необходимата енергия? Експертите обясняват, че качеството на съня е по-важно от количеството.
 
За по-голямата част от хората успехите на работното място и здравословният сън са тясно свързани. След като сме си отпочинали добре през нощта, сме по-продуктивни, по-креативни и по-малко стресирани, което пък е добра основа за ползотворен работен ден. С по-малко сън сме предразположени към това да сме по-бавни, лесно да се разсейваме и да сме по-склонни към грешки.
 
Ние също вярваме, че добрият сън е в основата на успешния ден. Разгледайте нашите предложения за пълноценен сън: https://www.karla.bg/

 

Кои са най-често срещаните митове свързани с матраците? Научете важна информация, която ще ви помогне да избирате правилно и използвате оптимално вашия матрак.

прочети още

Качественият сън е от огромно значение за децата

прочети още

Цялостна система за комфортен и спокоен сън

прочети още

Лайка за успокоение и по-качествен сън

прочети още

Пролетната умора се дължи на промяна в съотношението между тъмната и светлата част на денонощието и връзката им с хормоналния баланс.

прочети още

Температурата в стаята, в която спим влияе върху качеството и продължителността на съня.

прочети още

Лавандула за релаксация и спокоен сън

прочети още